Orginal kro, værtsskab og nye dyder

I alle år, har Svogerslev Kro været et sted man kan regne med det særlige værstkab. Nærverende og kompetent - og sådan er det endnu. Anført af et stærkt team af dygtige kokke og tjenere, bliver alle gæster på kroen taget imod med åbne arme - og uanset anledningen, vil gæsternes aften altid være særlig.


Kroen ligger tæt på Roskilde, så derfor er det nemt at komme til, og vi har en stor parkeringsplads lige ude foran. Hvis du er gående, kører bus 201A ofte forbi, og den stopper lige ved kroen.

Vi glæder os meget til at byde jer indenfor.

En krostue i nye forklædninger

Svogerslev kro fik sine kongelige privilegier i 1727 som post- og diligence kro. Som en del af Christian 2’s landlov der bekendtgjorde at der ikke måtte være længere end 2 mil mellem kroerne, tilbød Svogerslev Kro, øl, hø, havre, stald og mad til ikke blot til postvognen fra Horns herred men også til rejsende fra nær og fjern. Sådan har det været lige siden. 

Svogerslev Kro er blevet midtpunktet i den lille landsby 3 km vest fra Roskilde, som har sit udspring omkring Kroen. 

”På Svogerslev Kro laves der mad fra bunden. Mad af råvarer fra dansk jord og lokale ildsjæle. Årstiden og det danske vejr dikterer altid hvad der er på menuen. En menu som altid er under bearbejdning, således den følger sæsonerne tæt. Masser af frisk fisk, grøntsager fra egnen omkring Svogerslev og mejeri fra de mindste og bedste små producenter.  

Værtsskabet er vigtigt, vi er en stor forretning med en lille familie at dygtige kokke, tjenere, sommelier, elever og gode mennesker. Hver dag åbner vi kroen op, med det ene formål; at sørge for i får en varm og kompetent dag som vores gæster, lige fra i træder ind ad døren. 
Året 2021 blev året hvor Svogerslev skiftede hænder. Jeg, kok og restauratør Peter Møller overtog kroens mangeårige historie og vil nu fører den stolte arv videre.  
Hele kroen har fået en renovering. Fra inderst til yderst. Nyt stråtag på toppen, nye sanitære forhold og en nænsom renovering af alle lokaler. 

Mad, vin og øl fra øverste hylde skal sørge for Jeres gastronomiske aften, Jeres store fest eller foreningens årlige sammenkomst. 
Svogerslev Kro skal under min drift, holde fast i traditioner, bringe nye til og sørge for at Kroens stuer er åbne for alle i forsat mange år.  

Kroen bevarer sin sjæl og kroen vil altid være Svogerslev Kro.” 

 

Hjertlig velkommen til Svogerslev Kro 
Peter Møller 

Student 2023

Kom og fejr studenterhuen med din familie og venner på Kroen

Mandag den 19. juni 2023 til og med onsdag den 21. juni 2023.

Kom til Kroen og fejr din hue med familien i vores autentiske lokaler eller hyggelig gårdhave.

Vi tilbyder

3 slags snacks og bobler ved ankomst
2 stykker smørrebrød fra vores smørrebrødskort

400 kr. pr. pers.

Vi er klar fra klokken 1030 !