Original kro, værtsskab og nye dyder

Igennem årene har Svogerslev Kro altid været et sted, hvor man kan regne med det særlige værtsskab. Nærverende og kompetent - og sådan er det endnu. Anført af et stærkt team af dygtige kokke og tjenere, bliver alle gæster på kroen taget imod med åbne arme - og uanset anledningen, vil gæsternes aften altid være særlig.


Kroen ligger i Svogerslev, Roskilde, så derfor er det nemt at komme til, og vi har en stor parkeringsplads lige ude foran. Hvis du er gående, kører bus 201A ofte forbi, og den stopper lige ved kroen.

Vi glæder os meget til at byde jer indenfor.

En krostue i nye forklædninger

Svogerslev kro fik sine kongelige privilegier i 1727 som post- og diligence kro. Som en del af Christian 2’s landlov der bekendtgjorde at der ikke måtte være længere end 2 mil mellem kroerne, tilbød Svogerslev Kro, øl, hø, havre, stald og mad til ikke blot til postvognen fra Horns herred men også til rejsende fra nær og fjern. Sådan har det været lige siden. 

Svogerslev Kro er blevet midtpunktet i den lille landsby 3 km vest fra Roskilde, som har sit udspring omkring kroen. 

På Svogerslev Kro laves der mad fra bunden. Mad af råvarer fra dansk jord og lokale ildsjæle. Årstiden og det danske vejr dikterer altid hvad der er på menuen. En menu som altid er under udvikling, da den følger sæsonerne tæt. 
Masser af frisk fisk, grøntsager fra egnen omkring Svogerslev og mejeri fra de mindste og bedste små producenter.  Allerede fra 2023 lykkedes vi med vores første delmål; økologi, omtanke og ansvar for det danske Landbrug. Frederik fra lille Godis landbrug i Lejre, leverer alle vores grøntsager, - uanset om I er 150 gæster eller en romantisk date. Søren Wiuff, Petra, Fjord, Troldgaarden og Vardeådal er nogle af de små leverandører, som vi supplerer med, når netop deres produkter er i sæson. Vi er vilde med dem alle, og møg stolte af at benytte os af netop disse leverandører.

Det gode værtsskab er alfa og omega for os. Vi er en lille forretning med en familie af dygtige kokke, tjenere, sommelier, elever og gode mennesker. Hver dag åbner vi kroen med det ét formål; at sørge for at I som gæster får en varm og kompetent betjening lige fra I træder ind ad døren. 

Året 2021 blev året hvor Svogerslev skiftede hænder. Jeg, kok og restauratør Peter Møller overtog kroens mangeårige historie og vil nu føre den stolte arv videre.  
Hele kroen har fået en renovering fra inderst til yderst. Nyt stråtag på toppen, nyt køkken og en nænsom renovering af alle lokaler. 

Mad, vin og øl fra øverste hylde skal sørge for jeres gastronomiske aften, jeres store fest eller foreningens årlige sammenkomst. 
Svogerslev Kro skal under min drift, holde fast i traditioner, bringe nye til og sørge for at kroens stuer er åbne for alle i forsat mange år.  

Kroen bevarer sin sjæl og kroen vil altid være Svogerslev Kro.” 

 

Hjertlig velkommen til Svogerslev Kro 
Peter Møller