Eventkalender 2024

Studenter tid på Kroen juni 2024

Inden længe udklækkes årets første studenter. Det fejre vi på Svogerslev Kro med en særlig studenter frokost menu. Menuen kan nydes fra den 24 juni til den 28 juni 2024 - allerede fra klokken 1100

Vi byder på sommerbær cocktail eller cremant, 2 stykker valgfrit smørrebrød fra vores menukort og kransekage

250 dkr. pr. person.

Asparges festival 2024

De bedste asparges kommer fra Lammefjorden - helt præcist Brogården, Gislinge. Her bor Søren Wiuff, på den gård, belligende på den fjord hans familie selv var med til at inddæmme. Vi hylder vores mangeårige samarbejdspartner, Søren - og vi elsker asparges!

Vi tænder grillen på terrassen når vejret tillader det, jazz i højtaleren og ægte krostemning

Menu

Grillede hvide asparges, rejer, pigment og ægte sauce

Grønne og violette asparges, nye kartofler og krogmodnet okse fra grillen

Jordbær fra Finn og fløde is

3 retter 400 dkr. pr. person.

Sankt Hans aften søndag 23 juni 2024

Live jazz med RD Jazz duo, grill og sankt hans hygge

Menu

Grillede hvide asparges, rejer, pigment og ægte sauce

Frisk høstet grønt fra Godis, nye kartofler og krogmodnet oksehøjreb fra grillen

Jordbær fra Finn og fløde is

2 retter 350 dkr. pr. person.

3 retter 400 dkr. pr. person.

Fransk weekend på kroen d. 5, 6 og 7 juli

Det er vidst ikke en hemlighed at vi elsker Frankrig, vi går all in denne weekend. Vi laver petanquebane, skænker rose og går i det klassiske franske køkken.

Snacks 

Gourges m 24 måneders comte, og dansk skinke fra Troldgården 

Løgtærte  

Østers med syltede rødløg 

 

Forret

Moules marinere

Dampede blåmuslinger, brunoaise, hvidøgs baguette 

 

Hovedret

Tournedos ala Svogerslev kro

Tournedos af oksemørbrad, stuvet spinat, grillet spæde grøntsager fra Godis og rødvinsglace 

Pommes frit, grøn salat og sauce bearnaise a part  

 

Dessert  

Creme brulee, friske bær og hindbær sorbet  

Bagværk til kaffen 

Canneles med mørk rom og vanilje

Madelines, birkes og brunet smør

Tarte au citron  

Nougat montelimar


Hovedret 400 kr

Forret/hovedret 550 kr

Forret/hovedret/dessert 700 kr

Hele pakken inkl og kaffe og petit four 900 kr.

Søndags brunch d. 28. juli og 4 august.

En brunch ud over det sædvanlige d. 28. juli og 4 august.

Vi vil disse to søndage hive det helt tunge skyts frem og fremtrylle byens bedste brunch. Ikke noget med forarbejdede råvarer og nemme løsninger - i stedet byder vi på masser af godt håndværk og alle de ‘cravings’ man kunne have sådan en søndag morgen. Og selvfølgelig de allerbedste råvarer, som vi har fra vores lokale samarbejdspartnere, drysset med en masser sommerstemning.

MENU

Snacks

Østers, bloody mary.

Blinis, hjemmerøget laks, syrnet fløde, purløg.

Sprød kartoffel med 24 måneders skinke fra troldgården

"Egg benedict"

Hjemmekogt skinke fra troldgarden, hollandaise, spinat og pocheret æg.

Bagværk

Amerikanske pandekager, med marineret sommerbær og pisket creme fraiche og vanilje.

Pain au chocolate.

Surdejsbrød og hjemmelavet smør

Dessert

Grape brulee

1 glas. Champagne, frisk presset appelsin juice og valgfri kaffe.

595 kr. pr. person.

Skaldyrsweekend på kroen 17 og 18 august 2024

Østers mignoette  

Friteret østers, tartare sauce.  

 

Bikini Skagen toast, med egen røget laks

Pil selv rejer  

Citron mayo 

Blåmusling emulsion

Grønt fra godis. 

 

Fritto misto, sprutte, fisk og grønt, romanesco.  

Råmarineret jomfruhummer  

 

Halv hummer, pommes grillet citron mayo.  

 

Pandekager med is og bær.  

995 dkr. pr person.

Italienske dage på Kroen 12 til 20 oktober 2024

4 retter, 7 serveringer

Antipasti

Crostini Baccala

Sprøde surdejs brødchips med saltede torsk og citron

Crostini Acciughe

Sprøde surdejs brødchips med ansjos og smør

Arancini

Fritteret rissotto med mozzarella og røget paprika


Secondi

Vitello tonnato

Kalvefilet, tun sauce og citron

Chicory salat

Bitter salater, oliven olie og parmasan

Risotto

Safran

Safran risotto med braisseret spoleben og gremolata 


Dessert

Tiramisu med esprosso og mascarpone

350 dkr. pr. Person. 

Menuen er til inspiration og ændringer vil forekomme



FRANSK UGE D. 14 oktober 2024 til og med 20. oktober 2024

VI ELSKER FRANKRIG. Fransk mad, vin og deres skønne musik ligger dybt i vores blod og derfor hylder vi igen i år Frankrig og deres lange kulinariske historie.

Ud fra sæsonens grønne sager fra vores mark i Lejre, hos Frederik på Godis grønt, de bedste mejerier i Danmark og skønt kvæg og kyllinger, der har haft det godt, laver vi en menu der kun serveres i denne uge.

3 retter for 350 dkr.

Menu på vej

Mortens aften 10 november 2024

Traditionen tro!

Gammeldags helstegt andesteg med brunede og hvide kartofler

Bagt sveske- og æblekompot med æbler fra haven

Hjemmelavet syltet rødkål, råsyltede tyttebær og andesauce med fløde

Bagt æbletærte, kanel, fed creme fraiche og citron

2 retter 350 dkr.

22 november, 23 november, 6 december og 13 decemeber 2024

Julebal på Svogerslev Kro! Live musik, god hjemmelavet julemad, fri bar og dans hele aftenen!



31 december 2024

Nytårsmenu 2024 bliver bedre end nogensinde før. Glæd Jer til et brag af en menu!

Vi elsker at krydre hverdagen med lidt særlige stunder - så her har du et overblik over vores kommende begivenheder på kroen. Flere begivenheder er i vente.

Vi glæder os meget til at dele både hverdag og fest med jer.

Hvis der skulle være spørgsmål, er i mere end velkommen til at kontakte os på 46383005 eller på [email protected]