Årets nytårsmenu fra Svogerslev kro

Bestil nemt og bekvemt årets nytårsmenu hos os

Bestil nemt din nytårmenu fra Svogerslev kro via vores webshop, vælg mellem menuer, børnemenu, pescetar og hvornår det passer netop dig vi står klar. Nemt og enkelt!

ÅRETS VEJLEDNING HERUNDER

Nytårstorsk: 

1.      Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.

2.      Torsken dryppes med en smule olivenolie og rykkes, sammen med bagepapiret, over på et ovnfast fad. I fadet, sammen med torsken, lægges stykkerne af selleri, som også dryppes med olivenolie. Sæt fadet i ovnen, og bag torsken i cirka 6 minutter.

3.      Imens lunes selleripuré i en lille kasserolle. 

4.      I en anden kasserolle varmes hummerbisquen. Når bisquen er lun, piskes den let skummende med en stavblender eller et piskeris. 

5.      Herefter tages torsk og selleri ud af ovnen, og krydres let med salt og peber. 

6.      Anretning: Læg torsken på en tallerken eller i en skål ovenpå en smule selleripuré. Læg herefter selleristykkerne ovenpå fisken, sammen med krydderurterne, og drys nødder ud over. Til sidst lægges den skummende soufflé på siden af retten.

 

 

Gratineret jomfruhummer:

1.      Ovnen sættes på grill-funktion, og sættes til at forvarme på 200 grader.

2.      De flækkede jomfruhummere placeres i et ovnfast fad.

3.      Vi har smurt tilhørende kryddersmør på fra hoved til hale. Drys kun rasp og ost på før jomfruhummerne er klar til at sætte i ovnen

4.      Nu stilles jomfruhummerne ind i ovnen, og hold et godt øje. Cirka 1-2-3-4 minutter (alt efter temperament på ovnen) under den varme grill, til smørret er smeltet, halerne er varme, og osten er gylden og sprød.

5.      Anretning: Hummerne serveres straks på et fad med et par skiver citron og krydderurter på.

 

Beef Wellington: 

1.      Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. 

2.      Ryk Wellington, med tilhørende bagepapir, over på en bageplade. Herefter pensles Wellington med æggeblomme på alle sider og toppen, krydres med groft havsalt. Stil den i ovnen, og sæt et ur på 25 minutter (så er den stegt medium rare). Lad den blive lidt længere i ovnen, hvis du ønsker mere gennemstegning.

3.      Rødbederne varmes i 10 minutter i ovnen ved 210 grader varmluft.

4.      Saucen hældes i en gryde, og varmes. 

5.      Når uret ringer, tages din Wellington ud af ovnen. Denne skal nu hvile i 15 min.

6.      Rösti drysses med olivenolie, og sættes i ovnen sammen med rødbeder. De varmes sammen i ovnen i 15 minutter ved 210 grader varmluft.

7.      Når de 15 minutter er gået, er kødet færdigt med at hvile og rösti og rødbeder er færdige i ovnen. 

8.      Anretning: Efter hviletiden skæres enderne af din Wellington, og derefter deles den i 2 på midten. Saucen lægges på en tallerken, og dit stykke Beef Wellington placeres ovenpå. Ved siden af lægges din rösti, som toppes med rødbeder og grønt.

 

Slethvar

1.      Slethvaren er pakket på et stykke bagepapir, og er klar til at blive bagt i ovnen. Dryp fisken med en smule olivenolie, og bag den i ovnen ved 160 grader.

2.      Anretning: Serveres straks

 

Chokoladefondant: 

1.      Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. 

2.      Placer chokoladefondanterne i en bageplade, og stil i ovnen. Sæt et ur på 7 minutter. Når uret ringer, tages kagerne ud. 

3.      Med en lille kniv løsnes siderne. Vend kagen ud af formen og stil kagen på en tallerken.

4.      Kagen skal være flydende i midten (OBS: denne er ikke rå, det er meningen!)

5.      Anretning: Anret din dessert med karamel i bunden af en tallerken. Pynt herefter med knas og en kugle is på siden af kagen.

Børnemenu

1.      Grønne og sprøde snacks, er klar til at anretning og servering straks sulten melder sig

2.      Kyllingeburgeren: Lun kyllingen i ovnen ved 210 grader i 5 – 10 min. Bollen lunes også i ovnen i 5 min.

3.      De små rösti pommes fritter varmes i ovnen ved 210 grader i 10 min og anrettes ved siden af burgeren.

4.      Vores hjemmelavede regnbueis er klar til servering. Denne skal blot pyntes med bær.

 

Rigtig godt nytår - tusinde tak for al jeres støtte og opbakning i 2023. Vi glæder os meget til at se jer igen i 2024. Et år som venter med store overraskelser, events og masser af god mad og vin

 

Hele teamet på kroen ønsker jer en god aften

En af årets største aftener er nytårsaften, hvor vi siger farvel til det forgangne år og byder det nye år velkommen – og det skal selvfølgelig fejres på behørig vis med en fantastisk nytårsmiddag.
For mange er det en travl aften, hvor vi måske har inviteret de nærmeste forbi til en festlig aften, og det kan være svært at overskue både mad og værtskab.
Derfor tilbyder vi, at du nemt og hurtigt kan bestille alle retter, mellemretter, dessert, lidt til kaffen, kransekage og hvad du ellers kunne tænke dig, hos os – og slippe for nytårspresset og al besværet, og i stedet kan bruge energien sammen med dine gæster.

Vi skruer denne aften op for de helt eksklusive råvarer og giver dig en gourmetoplevelse hjemme i din egen stue.
Middagen består af vores ekstraordinære 3-retters menu, som er lavet med kærlighed af lokale råvarer fra udvalgte leverandører, som altid giver os produkter fra allerøverste hylde – og det kan smages!

Vores dygtige kokke har gjort alting klar på forhånd, så I skal blot følge vores vedlagte instruktion, og færdigtilberede nytårsserveringerne samt anrette det pænt på jeres service derhjemme.

Årets menu:

Bagt nytårstorsk med soufflé af kammuslinger og hummer, confiteret knoldselleri, knoldselleripuré og hummerbisque med urteolie

 

Gratinerede jomfruhummere, revet ost med grillet brød og urtesmør

-Nemt at gratinere i ovnen, MASSER af smag og lækkeri på en særlig aften! (Tilvalg)

 

Beef Wellington med svampe, sennep og skinke, sauce bordelaise med røget marv, urter, pommes rösti med sort trompet svampe, syltede løg og rødbeder fra Godis.

-Vi har gjort alt forarbejdet,- skal blot steges færdigt i ovnen og anrettes for Jeres gæster

 

Varm chokoladekage med blødende hjerte, saltet karamel med æblepuré og knas af kerner med chokolade

 

OBS: Har du allergier og lign. bedes du skrive dette i kommentarfeltet ved bestilling. Vi gør vores allerbedste for at imødekomme alle allergier, men da det er en aften med meget mad ud af huset, kan det være, at vi tager kontakt til dig for at afklare hvad mulighederne er. Enkelte allergener kan ikke omgåes qua menuens råvarer indhold.

Pescetar

Hvis du ikke spiser kød - kan du blot vælge vores slethvar;

Bagt slethvar med urtesmør, friske krydderurter, hyldeblomstblanquette og pommes rösti med sort trompet svampe, syltede løg og rødbeder fra Godis.

Påskemenuen 2024 - Online nu på vores webshop

Med stor respekt for tradition, de bedste danske lokale råvare. Årets påskemenu 2024 er online i vores webshop.