Spis dine skvalderkål

Spis dine skvalderkål

Dette indlæg er ikke et ”sådan får du buk med dine skvalderkål” - men tager måske en helt ny drejning for dig i forhold til plantens eksistens.

For vidste du at du kunne spise din måske værste fjende i haven?

Hvis du har have - og lige har stukket hoved ud i den i den første solstrålerne... så er dine øjne nok "faldet" over at de små skud af ivrige skvalderkål, som pibler op i bede og langs kanter.

Skvalderkål kan faktisk spises - men kun de helt små skud, som du finder lige nu.
Når de bliver større, overtager bitterheden i planten og er ikke så velegnet til spisning.

De nye og små skud kan nemt bruges i dine retter derhjemme.

Prøv at lave en pesto af friskplukket skvalderkål, god olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. (huske altid at skylle dem grundigt, så jord og andre ting ikke ødelægger oplevelsen)

Andre ingredienser kan fint tilsættes i en pesto – prøv med ristede pinjekerner, ristede mandler, parmesanost eller hvidløg.

Får du lyst til at sætte tænderne i sæsonens råvarer i vores stuer - snyd ikke dig selv, Klik her og se mere

Andre anvendelsesmuligheder af skvalderkål:

◊ Hakke dem fint og vende dem i din salat eller på toppen af en suppe.
◊ Lave en fantastisk dressing med finthakket ramsløg til din grønne salat.
◊ eller bruge dem som grønt i dine frikadeller.

Det er kun fantasien, som sætter en begrænsning.

Vi er i køkkenet vilde med sæsonernes skiftende råvarer. Håber vores passion smitter af, til inspiration i dine retter eller til et besøg her hos på kroen.

PS: hvis du har et sted hvor skvalderkål for lov til at voksefrit – så kan du hele sæsonen skubbe de store blade til side og finde nye skud helt nede ved jorden.

Ramsløg er også på vej op og ind i vores retter på kroen - vil du læse om hvad du kan brug dem til - KILK HER

630 total views, 1 views today

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar