Hvad har ingefær, citron og en masse dejlige råd med dig at gøre?

Hvad har ingefær, citron og en masse dejlige råd med dig at gøre?

JEG ER SÅ DYBT TAKNEMMELIG!

I går tilstod jeg i en statusopdatering på facebook, at jeg var på job - men overhovedet ikke frisk.... feber, ondt i hals og alle led i kroppen (du tænker sikkert som jeg gjorde - influenza)

Jeg er blevet SÅ dybt taknemmelig over SÅ mange har bidraget med deres tip og tricks for at få mig på højkant
(33 kommentarer med en hilsen eller et godt råd fra venner og bekendte)

facebook

 

I alle de skønne beskeder var rådene alt lige fra varme bade, søvn, thaisuppe, hakkede rå løg i en stofpose under nakken - til masser af beskeder om ingefær!

 

Jeg faldt over Mia's besked - jeg kunne godt forholde mig til at brænde alle de virusser væk.

 

JEG ELSKER AT GI - OG FØLER MIG NU I GÆLD!!

Derfor kommer her en opskrift jeg fik af en veninde og har fundet kræfter til at lave hjemme i dag.

Mission ingefær shot

200 g ingefær (med skræl)
3 økologiske citroner
2 liter vand

Hak citron og ingefær ud i tern/skiver.
Læg dem i en stor gryde og held vandet på.
Lad det koge op og lad det koge videre i 45 min ved svag varme.

Hæld væsken igennem en si og smag på sagerne, smag evt. til med honning.
Jeg brugte det sidste af den skønne lokale lindehonning ca. 1 spsk.

Stil på køl og drik en lille shot hver morgen <3

IMG_3918

Hertil aften blev den første SHOT serveret i et hvidvinsglas - i morgen tidlig bliver det nok mindre festligt!

I morgen vil jeg lave en portion mere - den skal stå i køleskabet i køkkenet ovre på kroen! Alle mand (M/K) får en kærlig fortælling om hvor god denne drik er og hvad den kan gøre ved dem.

Jeg ønsker det bedste for mine ansatte og alt for at beskytte dem for at blive syge!!

Alle de fordele ved daglig indtag af ingefær, skal du ikke snydes for:

INGEFÆR:
► Udrensende effekt
► Styrker vores immunforsvar (højt indhold af antioxidanter)
► Kræftforbyggende
► Slankende

- Se flere her

Til kamp mod virus og sygedage <3

 

//Anne Kromutter

29,387 total views, 3 views today

18 Comments

  1. Din opskrift er rigtig god! Jeg tænker bare at C-vitaminet fra citronen går tabt, da det er et vandoplyseligt vitamin. Er det måske bedre at bruger en juicer i stedet for????

    • Hej Thea
      – tak for din besked! Tænker du at juice citronen i bagefter??
      //Anne

    • Tænker det samme, men har lige set en anden opskrift, hvor citronsaften kommes i bagefter! Det kan ganske vist ikke holde sig så længe, men C- vitaminerne er bevaret!
      Mvh Birte

  2. Hej Anne 🙂

    har lige lavet denne da jeg elsker ingefær 🙂
    Men da jeg skulle smage den var den utrolig bitter fra citronskallen (tror jeg)
    jeg tog 2 skeer honning i, men vil heller ikke overdøve smagen med honning. er der noget man kan gøre ? 🙂

    ps. så nogle bruge æble i og min opskrift er 2citron 1æble

    mvh.
    Martin Pedersen

    • Hej Martin
      Tak for din besked – håber drikken gør dig godt!!
      – Godt tip med æbler (den er ret bitter) 🙂

      //Anne Kromutter

  3. Har lige lavet shot’en her til aften, har dog kommet 3 breve kamillethe i gryden også. Jeg er spændt på om der er nogen effekt. Jeg har diabetes2, nervebetændelse og har lige haft et fodsår som nu heldigvis er lægt.

  4. LAV DIT EGET INGEFÆRSHOT
    Ingredienser:
    2 l vand
    200 g ingefær
    2 økologiske citroner
    2 spsk. rørsukker

    Sådan gør du

    1. Skræl og skær ingefær i skiver. 2. Skær hele citroner med skal i skiver. 3. Vand, ingefær, citroner og sukker bringes i kog i 45 minutter. Afkøles, sis og kommes på flaske.

    Drik 2 cl om dagen. Drikken kan holde sig cirka en måned i køleskab.

    Det er den opskrift jeg har hørt om, måske den ene citron mindre gør noget for bitterheden.

  5. Hvis man koger citron, fjerner man nærinsstoffer og vitaminer. Hvad angår ingefær, er jeg ikke sikker, men man ødelægger under alle omstændigheder mange af egenskaberne. Lav det kold og blend det i stedet.

  6. Kan man evt bruge den kogte ingefær til noget ?

    • Tror jeg ikke Bente – 🙂

  7. Man skal ikke være så nervøs for at c vitaminet koges væk,da vi jo får det i den daglige kost ellers kan man snuppe en pille,denne shot har gjort jeg her til morgen er næsten frisk 1 dag mere så er jeg klar igen

  8. Så engang i og morgen tv at den kogte ingefær kan puttes i en nylonstrømpe og gnides på huden som skrub og skulle virke godt mod pigmentfejl…har ikke selv prøvet det..

  9. Hu ha hvor blev jeg forskrækket over smagen.så stærk eftersmag. Lavede 1 liter da jeg kun købte 100 gram ingefær
    Har nu tilsat 150 g sukker. Det hjælper en smule
    Hvor meget drikker i om dagen
    Hilsen Den nysgerrige Lise

    • Hej Lise – ja smagen er kraftig!
      Tror det er spørgsmålet om tilvænning!

      Jeg drikker ca. 30 ml om morgenen!!

      Håber du kan holdet det ud – der er godt for dig!!

      //Anne Kromutter

  10. Nu har jeg prøvet at lave det, og smagen er ikke lige mig, men kan man godt putte det i sin te eller lignende som saftevand? 🙂

  11. Kan se i drikker meget lidt i forhold til mig jeg laver af 4 L vand og 400 g ingefær samt 4-5 citroner og når det er kogt og afkølet så på halvliter flaske og i køleskab jeg tager en halv liter med på arbejde hver dag da jeg elsker smagen, men nu er jeg i tvivl om det er for meget hverdag ? Er der nogen der ved noget om det mvh jens

  12. Jeg laver shots af 2 l vand, 400 gr. ingefær og 100 gr. gurkemejerod. Ingefær og gurkemejerod skrabes og skæres i skiver. Brug latexhandsker da gurkemejen farver hud og negle kraftigt gul/orange. Vandet bringes i kog. Lad det koge ved svag varme en lille time. Lad herfter væsken køle af og lad den løbe gennem en fin si. Rør et par skefulde honning i eller efter behag. Temparaturen må ikke være over 40 gr. da enzymerne i honningen ellers bliver ødelagt. Hæld saften på flasker, der forinden er steriliseret med kogende vand. Nu har du de mest fantastiske, flot gule shots, der kan holde sig i køleskab en måned.
    Venlig hilsen, Jan Møller

  13. Ikke koge for himlens skyld.

    1 liter vand
    200 gram ingefær
    3 øko citroner
    rørsukker, eller andet sødestof

    Blend det hele, lad trække et par dage i køleskab, derefter si det, sød det med hvad du kan lide.
    Et par spiseskeer rørsukker foretrækker jeg.

    kom på patent flaske, så kan det holde sig et par uger i køleskabet.

Skriv en kommentar