Guide til hvordan vi holder din fest med en 4-retters menu

Guide til hvordan vi holder din fest med en 4-retters menu

Dette er en lille fortælling om hvordan du kan forvente din fest kommer til at forløbe, hvis du vælger at servere en 4-retters menu for dine gæster, til din fest her på kroen.

Praktiske ting inden dine gæster kommer:
Når du ankommer på dagen, lidt før dine gæster, møder du de tjenere, som skal sørger for du og dine gæster får en uforglemmelig fest. Her kan du få givet besked om hvem, der er toastmaster og hvis det ikke før er aftalt, så aftales nu hvornår der skal serveres evt. natmad.
Det er vigtigt at toastmasteren kommer ud og aftaler med tjenerne, hvor mange taler og sange eller indslag der er, så det kan blive koordineret ind imellem retterne.
Der er stillet et bord op inde i lokalet, hvor du kan sætte dine gaver.

Velkomstdrink:
Hvis du vælger at dine gæster skal have velkomstdrink start her - ellers spring videre Velkomstdrink kunne være en champagne som bliver sables i haven eller mure d ´provence eller vores sæson velkomst.
Alle gæster bydes et glas - de gæster, der ikke drikker alcohol, tilbydes sodavand eller sæson velkomst uden alcohol.

Der afsættes ca. 30 min til velkomsten - så du kan nå rundt og hilse på alle dine gæster.

Gæsterne går til bords:
Når det er tid til at gå til bords, giver tjeneren dig besked. Det er op til dig om det er tjeneren, der skal fortælle at gæsterne skal gå til bords, eller du selv vil.

Alle finder deres plads, og tjenerne skænker vin, typisk hvidvin, op i glassene. De gæster, der ønsker andet end vin tilbydes sodavand eller kan drikke det isvand, som stilles på bordet. En evt. planlagt sang/tale inden maden.

Forret:
Forretterne bæres ind på tallerkner, brød og smør på bordene. Tjeneren præsenterer hvad I skal spise og hvad, der er skænket i jeres glas.

Der efterfyldes i jeres glas når alle har fået mad. Under forretten fyldes op med smør, brød og isvand på bordene.

Tjeneren vurderer når det tid til at fjerne jeres tallerken og bestik.

Nu er der tid til at holde tale, synge en sang og rejse sig og strække benene.

Inden mellemretten, skænkes der vin, typisk hvidvin.

Mellemret:
Mellemretterne bæres ind på tallerkner. Tjeneren præsenterer hvad I skal spise og hvad, der er skænket i jeres glas.

Der efterfyldes i jeres glas når alle har fået mad. Under mellemretten fyldes op med isvand på bordene.

Tjeneren vurderer når det tid til at fjerne jeres tallerken og bestik.

Nu er der tid til at holde tale, synge en sang og rejse sig og strække benene.

Inden hovedretten, skænkes der vin til hovedretten, typisk rødvin. Såfremt nogle af gæsterne vil fortsætte med hvidvin, fortæller de det til dem, som skænker.

Hovedret:
Hovedretterne bæres ind på tallerkner. Tjeneren præsenterer hvad I skal spise og hvad, der er skænket i jeres glas.

Der efterfyldes i jeres glas når alle har fået mad. Under hovedretten fyldes op med isvand på bordene.

Tjeneren vurderer når det tid til at fjerne jeres tallerken og bestik.

Nu er der tid til at holde tale, synge en sang og rejse sig og strække benene, inden desserten serveres.

Nu skænkes der dessertvin. Såfremt nogle af gæsterne vil fortsætte med hvidvin/rødvin, fortæller de det til dem, som skænker.

Dessert:
Desserterne bæres ind på tallerkner. Tjeneren præsenterer hvad I skal spise og hvad, der er skænket i jeres glas.

Der efterfyldes i jeres glas, når alle har fået deres tallerken.

Tjeneren vurderer når det tid til at fjerne jeres tallerken og bestik.

Kaffe og likør:
Har du bestilt kaffe og cognac/likør, vil dette enten blive serveret ved bordet - eller der vil være dækket op til kaffe i et tilstødende lokale. Kaffe og the bliver sat rundt på bordene. En tjener vil gå rundt og tilbyde gæsterne cognac/ likør.

Bar:
Har du bestilt bar vil denne blive opstillet imens I drikker kaffe. Det er muligt for dine gæster at forsyne sig i baren med spiritus, vin, øl og vand.

Dans og musik:
Der spilles op til dans af band eller anden musiker, som du eller kroen har arrangeret.

Natmad:
Når tidspunktet for natmad er nået, serveres dette for de tilbageværende gæster. Efter natmaden, lukkes arrangementet stille og roligt ned.

Der er tid til at få pakket gaver og gode minder om en god fest ned og stille og roligt få afregnet med tjeneren.

1,873 total views, 1 views today