Folk i Roskilde har fået øjnene op for at mad og vin godt må passe sammen.

Folk i Roskilde har fået øjnene op for at mad og vin godt må passe sammen.

Jeg fornemmer en trend i Roskilde – ihvertfald herude i Svogerslev. Vores gæster efterspørger mere og mere mad- og vinoplevelser i én samlet pakke.

Når gæster bestiller flere retter får de ved hver servering en fortælling om, hvad de skal spise og hvordan det passer sammen med det, som hældes i glasset.

Igennem de 5,5 år jeg har drevet kroen, har jeg mødt personer, som siger at de ikke drikker den ene eller anden type vin – men når de får serveret noget mad, hvor vinen passer til – kan de pludselig godt drikke f.eks. et godt glas rødvin med masser af syre til en kraftfuld bøf.
Det handler om at vide hvad der passer sammen i syre, sødme og krydderier.

Det er især vores 4- og 5 retters menuer, hvor gæster mere og mere efterspørger at få serveret den udvalgte vinmenu til.

På denne måde får de en samlet oplevelse til hver ret, til forskel for at bestille en hel flaske, som kun passer til f.eks. hovedretten.

I øjeblikket er det de danske nye råvarer, der dominere på tallerkenerne.
Så skal du spise store hvide asparges med røget rejer, trøffel mousseline og urter her, får du serveret et match fra Sydfrankrig på druen Viognier. Vinen er nedkølet og helt perfekt til denne ret.

(Vidste du at man faktisk bør drikke danskvand til aspargesretter? – det tager alt den syre som asparges indeholder - men danskvand i vinglas... ikke her 😉 )

Til en stegt havtaske med ramsløg, fennikel og nye danske kartofler til, serveres et glas dejlig, koldt og fadlagret Chardonnay.

Hvis vi så hopper til jordbær desserten – kan du nyde et glas røde bobler nemlig et glas Malvasia fra Italien. Denne er fyldt med sødme, som passer perfekt til en ret med danske jordbær.

Passionen stortrives når gæsterene glædes efter at få disse oplevelser.

Glæden er også at kunne sende gæster hjem efter en god aften – og selvfølgelige lige så fantastisk er det, at glade gæster kommer tilbage for at få endnu flere mad- og vinoplevelser.

Er du typen, der elsker at mad og vin går op i en højere enhed - og sker det for sjældent?
Så se hvad vi kan servere for dig lige nu - klik dig videre herunder.

http://svogerslevkro.dk/restaurant-i-roskilde/5-retters-menu/

//Kim Frost
Restauratør og Sommelier

204 total views, 1 views today

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar