2 skønne retter og vinforslag til din aften på terrassen

2 skønne retter og vinforslag til din aften på terrassen

Hvidvinsdampede blåmuslinger
Forret til 4 personer (Hovedret: dobbelt op!) 
(Print opskrift)

Dampede blåmuslinger1 kg rensede blåmuslinger
1 løg
1 gulerod
1 porre
2 fed hvidløg
½ chili
2 glas hvidvin (plus1 til kokken)
1 dl fløde
Masser af dild
Olie
Lyst brød/flutes - grilles så det får streger på begge sider.

 

 

 

Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu, eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.

Varm lidt olie op i en tykbundet gryde. Når den er rygende varm tilsættes muslingerne. Lad dem bruse af – herefter tilsættes grøntsagerne. Steg det i cirka 2 min og held så hvidvinen på (Husk også at fylde i dit eget glas). Lad det koge op indtil muslingerne har åbnet sig.

Muslingerne tages op i en skål og filmes, så saft og kraft ikke forsvinder. Der hældes fløde i gryden, som koges tyk og hældes over muslingerne - serveres straks med det hakkede dild og det grillede brød.

Der spises med fingrene - dyp det grillede brød i saucen.

I glasset serveres iskold UNG Sauvignon Blanc (2012 eller 2013) - husk vinkøler på bordet, hvis solen står på!

GOD FORNØJELSE – OG GOD SOMMER!

Hele jomfruhummere med grillede majs og aioli
Forret til 4 personer - 4 jomfruhummere. pr. pers (Hovedret - til man skammer sig)
(Print opskrift)

Der kan drikkes Mâcon-Verzé Leflaive 2011 til retten. 

jomfruhummereFriske jomfruhummer (bed fiskemanden om at bestille dem hjem, til den dag du skal bruge dem)
2 citroner
2 hele majskolber
1 fed knust hvidløg
2 spsk. olie
1 bundt dild

Aioli (kan med fordel laves dagen før)
2 fed hvidløg
2 æggeblommer
1 dl neutral olie (solsikke/raps)
Salt og peber 1 spsk. hvidvinseddike

Aioli
Riv de 2 fed hvidløg ned i æggeblommerne, og pisk langsomt olien i til en ensformig mayonnaise. Til sidst smages til med salt og peber. Mayonaisen stilles på køl.

Citronerne skæres halvt igennem og lægges på grillen med kødsiden nedad, til de karamelliserer.

Jomfruhummerne klippes op. Tag hummeren i den ene hånd med hoved og klør mod dig og ’maven’ opad. Flyt hovedet til siden, så du kan føre en saks ind langs halens ene side. Der klippes ned til halespidsen. Du gør det samme på den anden side. Til sidst klippes skallen af ved halen. Den buede side af skallen kan nu tages af, og kødet ligger på den bløde og flade side, som under grilningen vil holde på saft og kraft.

Når alle hummere er klippet op smøres halerne med den knuste hvidløg - bare med din finger. Herefter smøres de med olie, og drysses med salt og peber.

Læg majs på grillen og vend dem under grilning. De pensles med smør efter grilning.
Jomfruhummeren lægges på den glohede grill på maven og grilles til kødet har skiftet farve fra rødt til hvidt. De anrettes på tallerkener og spises straks.

Skylleskåle: 2 skåle med vand og citronskiver og rigeligt servietter sættes på havebordet.

- Husk vinkøler på bordet, hvis solen står på!

GOD FORNØJELSE – OG GOD SOMMER!

924 total views, 2 views today

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar